Ultimele noutati din invatamantul romanesc.

edu

itbox Educatie Bacalaureat Teste Nationale Invatamant Preuniversitar Locuri de munca Contactati-ne

Teste Naţionale – sesiunea specială (4 – 11 februarie)


Sesiunea specială a Testelor Naţionale 2007 începe luni, 4 februarie 2008, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Comisia naţională de examen va organiza, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în toate cele patru zile în care vor avea loc probe (4-7 februarie), începând cu ora 8.50, şedinţa publică de extragere a variantei de subiect din cadrul celor 100 posibile.

La ora 9.00, numărul variantei extrase va fi comunicat centrelor de testare prin intermediul postului Radio România Actualităţi şi va fi afişat pe http://examene.edu.ro/. Extragerea se va face prin utilizarea a două urne distincte în care vor fi introduse câte 10 bile cu bilete marcate cu numere de la 0 la 9.

Culorile celor două tipuri de bile şi bilete vor fi distincte. Preşedintele comisiei stabileşte, anterior extragerii, din care urnă se extrage cifra zecilor şi din care urnă se extrage cifra unităţilor pentru numărul variantei care va fi transmisă elevilor spre rezolvare. Din fiecare urnă va fi extrasă câte o bilă. Numerele înscrise pe biletele din interiorul celor două bile vor compune numărul variantei de subiect.

Iniţial, pentru susţinerea acestui examen în sesiunea specială s-au înscris 45.071 candidaţi, iar cu aprobare specială de la Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, Direcţia Generală Management Învăţământ Preuniversitar, încă 281 candidaţi. Astfel, numărul total de candidaţi este de 45.352, repartizaţi în 175 de centre de examen special constituite. Dintre aceştia, 26.560 candidaţi vor susţine examenul în altă localitate decât cea de reşedinţă, cazarea acestora fiind asigurată de către Inspectoratele Şcolare Judeţene/ ISMB. Lucrările vor fi evaluate în 56 de centre.

Calendarul sesiunii speciale a Testelor Naţionale este următorul: 4 februarie – limba şi literatura română (test scris), 5 februarie – limba şi literatura maternă (test scris), 6 februarie – matematică, 7 februarie – Istoria românilor sau Geografia României (test scris). În data de 9 februarie sunt programate prima afişare a rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00). Rezolvarea acestora este prevăzută pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afişate luni, 11 februarie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7.30 – 8.30, pe baza buletinului/ cărţii de identitate (a certificatului de naştere, în cazul în care candidatul nu are buletin/carte de identitate). Candidaţii care nu au asupra lor aceste documente (certificatul de naştere, pentru candidaţii care nu au buletin/ carte de identitate) şi legitimaţia de testare nu sunt acceptaţi în sală. În cazuri excepţionale, comisia de testare poate accepta candidaţi care nu au documentele menţionate anterior, dacă sunt recunoscuţi de un cadru didactic sau de doi candidaţi şi sub rezerva prezentării documentelor până a doua zi.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, lucrarea respectivului candidat va fi anulată, iar acesta eliminat.
Din momentul extragerii variantei nici un elev nu mai poate intra în săli. După distribuirea subiectelor, candidaţii au la dispoziţie două ore pentru efectuarea acestora. Nici un elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Candidaţii pot părăsi centrul de testare cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli. Dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, va fi însoţit de către unul dintre cadrele didactice care supraveghează, până la înapoierea în sala de testare.

Candidaţii surprinşi având asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinşi copiind în timpul desfăşurării testelor naţionale sau comiţând alte fraude menite să le favorizeze rezolvarea subiectelor, sunt eliminaţi. Tentativa de fraudă se pedepseşte în acelaşi mod.
Se interzice cu desăvârşire colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaţilor, fonduri având drept destinaţie asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare.

Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, respectându-se cu stricteţe baremele de evaluare şi de notare transmise de Comisia naţională. Nota minimă de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat dacă obţine cel puţin nota 5 la fiecare test. În caz contrar este declarat respins. Media generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la cele 3 teste naţionale (respectiv 4, pentru candidaţii care susţin şi test scris la limba şi literatura maternă).

Categoria: Comunicate de presa, Teste naţionale

Etichete:

Articol adaugat pe February 2nd, 2008 la ora 3:11 pm.
Jocuri ( jocuri flash online ) - Anunturi ( anunturi gratuite ) - Radio ( radio online ) - Articole ( articole ) - Poezii ( poezii si poeme)

Adaugate Recent
 • » Bacalaureat 2008: Peste 1.000 de jandarmi mobilizaţi pe timpul Bacalaureatului
 • » Bacalaureat 2008: Ministerul dă apă rece şi ventilatoare elevilor
 • » Bacalaureat 2008: Studiul istoriei şi al limbii române îi „învaţă“ pe elevi să se ruşineze că sunt români
 • » Bacalaureat 2008: Bacalaureat cu poliţia la uşă
 • » Bacalaureat 2008: Taxă de protocol contra nota de la bacalaureat
 • » Bacalaureat 2008: Mulţi elevi bucureşteni vin cu limuzina să dea BAC-ul la un liceu agricol din Ilfov
 • » Bacalaureat 2008: Supraveghetorii neglijenti la Bacalaureat vor fi sanctionati penal
 • » Bacalaureat 2008: Cristian Adomniţei: "Scopul era să mi-o iau la chestia asta"
 • » Bacalaureat 2008: Adomniţei: "Bacalaureatul merge mai departe!"
 • » Ministrul „Abramburiţei“ inflamează Bacul
 • Categorii

  Examene si Testari

  Comunicate MEN


  © 2024 Invatamant si Educatie | Entries (RSS) and Comments (RSS)

  webhosting itbox