Ultimele noutati din invatamantul romanesc.

edu

itbox Educatie Bacalaureat Teste Nationale Invatamant Preuniversitar Locuri de munca Contactati-ne

Frauda in linie la tezele unice


Frauda in linie la tezele unice Peste 8.000 de note modificate dupa contestatii

Dupa sustinerea tezelor cu subiect unic, evaluari ce consemneaza incheierea parcurgerii materiei pe semestrul I al acestui an scolar, numarul de contestatii a depasit orice asteptare: 19.441. La aproape jumatate dintre acestea, adica 45%, primele note obtinute pe lucrari au modificate. Ministerul Educatiei nu este ingrijorat, considerand ca este un procentaj normal, aproape nesemnificativ la numarul de elevi inscrisi pentru sustinerea acestor lucrari cu valoare de examen. In opinia cadrelor didactice, acest procentaj este anormal.

Pentru prima data, Ministerul Educatiei a organizat evaluarea semestriala a elevilor de clasele a VII-a si a VIII-a sub forma de teze cu subiect unic, cu valoare de examen pentru admiterea in liceu. Lucrarile au fost sustinute in ultimele cinci saptamani de dinaintea vacantei de iarna la limba materna, limba si literatura romana, matematica, istorie si geografie. De la cei peste 400.000 de candidati, au fost inregistrate 19.441 de contestatii, iar dintre acestea au fost rezolvate favorabil 8.434, mai exact tot atatea note au fost modificate. „Este un procent normal.

Comparativ cu numarul total de elevi care au sustinut tezele cu subiect unic, procentajul de modificare a notelor se inscrie undeva in jurul a 1% pentru fiecare disciplina. Prin urmare, modificarile operate au fost facute in procente foarte mici daca ne raportam la numarul total de elevi participanti la teze. Eu consider ca profesorii corectori au evaluat corect lucrarile. Probabil, in anumite cazuri au uitat sa puna punctele. Daca se dovedeste ca este vorba despre neglijenta, inspectoratele scolare sunt cele indreptatite sa ia masuri“, ne-a declarat Liliana Preoteasa, director general al Directiei Management Invatamant Preuniversitar. In schimb, pentru cadrele didactice, situatia nu sta tocmai asa. „Este anormal, iar cauzele pot fi diverse. Nu trebuie sa luam in considerare ca profesorii sunt de vina. Dupa parerea noastra, subiectele si baremele nu au fost clar intocmite, situatie care a produs confuzie la notare.

De exemplu, noi chiar am semnalat doua subiecte de la romana care erau subiecte de conceptie greu de baremat si, prin urmare, notarea a fost lasata la aprecierea subiectiva a profesorului corector. Numai la romana, subiectele nu au fost adaptate la cerintele unei teze semestriale, adica pentru un continut de la o disciplina studiata pe o perioada determinata, ci s-au conceput dupa modelele subiectelor de la Testele Nationale, ceea ce inseamna cu totul altceva“, ne-a precizat Gheorghe Radulescu, profesor de romana la Liceul „George Enescu“ din Bucuresti.

Cititi tot articolul in GARDIANUL

Categoria: Teste naţionale

Etichete: ,

Articol adaugat pe January 18th, 2008 la ora 12:02 am.
Jocuri ( jocuri flash online ) - Anunturi ( anunturi gratuite ) - Radio ( radio online ) - Articole ( articole ) - Poezii ( poezii si poeme)

Adaugate Recent
 • » Bacalaureat 2008: Peste 1.000 de jandarmi mobilizaţi pe timpul Bacalaureatului
 • » Bacalaureat 2008: Ministerul dă apă rece şi ventilatoare elevilor
 • » Bacalaureat 2008: Studiul istoriei şi al limbii române îi „învaţă“ pe elevi să se ruşineze că sunt români
 • » Bacalaureat 2008: Bacalaureat cu poliţia la uşă
 • » Bacalaureat 2008: Taxă de protocol contra nota de la bacalaureat
 • » Bacalaureat 2008: Mulţi elevi bucureşteni vin cu limuzina să dea BAC-ul la un liceu agricol din Ilfov
 • » Bacalaureat 2008: Supraveghetorii neglijenti la Bacalaureat vor fi sanctionati penal
 • » Bacalaureat 2008: Cristian Adomniţei: "Scopul era să mi-o iau la chestia asta"
 • » Bacalaureat 2008: Adomniţei: "Bacalaureatul merge mai departe!"
 • » Ministrul „Abramburiţei“ inflamează Bacul
 • Categorii

  Examene si Testari

  Comunicate MEN


  © 2023 Invatamant si Educatie | Entries (RSS) and Comments (RSS)

  webhosting itbox