Ultimele noutati din invatamantul romanesc.

edu

itbox Educatie Bacalaureat Teste Nationale Invatamant Preuniversitar Locuri de munca Contactati-ne

Au inceput inscrierile pentru “Ziua Sigurantei pe Internet 2008”


SAFER INTERNET DAY 2008 – “Viaţa on-line este cea pe care o faci TU!” – a V-a ediţie –

Ce este Insafe?
Insafe este o reţea europeană de noduri naţionale care coordonează activităţile de conştientizare a securităţii pe Internet în Europa. Reţeaua este fondată şi stabilită în cadrul Programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. Misiunea reţelei de cooperare Insafe este de a încuraja cetăţenii în a folosi Internet-ul, la fel ca şi celelalte tehnologii online, într-un mod pozitiv, sigur şi eficace.

Ce este “Safer Internet Day”?
“Safer Internet Day” este o competiţie organizată de către Insafe, reţeaua europeană “Internet Safety”, care se desfăşoară în luna februarie în fiecare an. În 2007, 43 de ţări au participat la concursul desfăşurat cu ocazia Safer Internet Day.

Cine poate participa?
Competiţia se adresează grupelor de copii şi adolescenţi de la 5 la 19 ani şi este deschisă şcolilor, cluburilor de tineret, cluburilor de training etc. Categoriile de copii ce vor putea participa sunt următoarele: 5-10 ani, 11-14 ani şi 15-19 ani. Participanţii pot fi din cele 25 de ţări din reţeaua Insafe.

Ce trebuie făcut?
În cadrul concursului “Safer Internet Day 2008”, copiii şi tinerii sunt invitaţi să-şi exprime ideile asupra aspectelor pozitive şi negative ale lumii virtuale printr-un proiect multimedia. Concurenţii vor putea lucra în grupuri, folosindu-şi experienţa şi creativitatea pentru a ilustra propria lor realitate on-line.
Copiii între 5 şi 10 ani vor trebui să creeze un material în format electronic ce va putea fi printat (postere, fluturaşi, cărţi poştale, etc.). Concureţii din celelalte două categorii de vârste vor trebui să realizeze un proiect audiovizual (film, film pe telefon, melodii, videoclipuri şi prezentări PowerPoint).

Care este perioada de desfăşurare a concursului?
1.14-20 Ianuarie 2008 – Înregistrarea şi trimiterea proiectelor către Galeria naţională a Safer Internet Day;
2.21-25 Ianuarie 2008 – Desemnarea câştigătorilor naţionali, ce vor merge apoi în turul European;
3.1-7 Februarie 2008 – votul on-line pentru desemnarea câştigătorilor Pan-Europeni;
4.12 Februarie 2008 – se vor anunţa câştigătorii Safer Internet Day.

SFATURI UTILE

Cum trebuie să realizez proiectul?
1. Alegeţi un lider!
Activitatea grupului va trebui coordonată de un lider de grup, care poate fi un profesor, un tânăr, trainer sau orice persoană având vârsta peste 18 ani.
Scopul concursului este de a crea un mesaj de conştientizare despre etica şi siguranţa folosirii tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, mai precis a Internet-ului şi a telefoniei mobile.

2. Exprimaţi-vă interesul!
Trimiteţi-ne întâi un e-mail (la căsuţa care va fi publicată pe site-ul http://www.mcti.ro, după data de 01.01.2007) şi spuneţi-ne că doriţi să participaţi. Aceasta nu este o înregistrare, ci ne ajută să ne dăm seama de numărul total al participanţilor.

3. Realizaţi un proiect!
Scopul concursului este de a crea un mesaj de conştientizare despre etica şi siguranţa folosirii tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, mai precis a Internet-ului şi a telefoniei mobile. Concurenţii se vor inspira din tema: “Viaţa on-line este cea pe care o faci TU!” şi va ilustra comportamentul tinerilor în mediul on-line.

4. Alegeţi formatul corect!
Aveţi în vedere că fişierul destinat printării poate fi un text, o imagine sau un fişier multimedia, combinând text şi imagine.
Fişierele pot fi:
Imagine: jpg, gif, png;
Text documente: txt, doc, pdf;
Multimedia: Flash (SWF); PowerPoint (PPT);
Audio/video: mp3, mov, avi, divx, wmv, mpeg;
Mărimea fişierului nu trebuie să depăşească 8 MB şi limita de timp nu trebuie să fie mai mare de 2 minute în cazul materialelor video.

5. Faceţi proiectul inteligibil!
Limbile acceptate sunt cele oficiale ale ţărilor participante la concursul Safer Internet Day 2008. Ţineţi seama că pentru a putea participa şi a fi desemnat ca unul dintre câştigătorii europeni, proiectul va trebui să fie înţeles chiar şi de oamenii care nu vorbesc limba voastră.
Când veţi trimite proiectul pentru concurs, va trebui să scrieţi un scurt sumar de cca. 100 de cuvinte în limba engleză, franceză sau germană.

Categoria: Concursuri

Etichete: ,

Articol adaugat pe January 16th, 2008 la ora 5:14 pm.
Jocuri ( jocuri flash online ) - Anunturi ( anunturi gratuite ) - Radio ( radio online ) - Articole ( articole ) - Poezii ( poezii si poeme)

Adaugate Recent
 • » Bacalaureat 2008: Peste 1.000 de jandarmi mobilizaţi pe timpul Bacalaureatului
 • » Bacalaureat 2008: Ministerul dă apă rece şi ventilatoare elevilor
 • » Bacalaureat 2008: Studiul istoriei şi al limbii române îi „învaţă“ pe elevi să se ruşineze că sunt români
 • » Bacalaureat 2008: Bacalaureat cu poliţia la uşă
 • » Bacalaureat 2008: Taxă de protocol contra nota de la bacalaureat
 • » Bacalaureat 2008: Mulţi elevi bucureşteni vin cu limuzina să dea BAC-ul la un liceu agricol din Ilfov
 • » Bacalaureat 2008: Supraveghetorii neglijenti la Bacalaureat vor fi sanctionati penal
 • » Bacalaureat 2008: Cristian Adomniţei: "Scopul era să mi-o iau la chestia asta"
 • » Bacalaureat 2008: Adomniţei: "Bacalaureatul merge mai departe!"
 • » Ministrul „Abramburiţei“ inflamează Bacul
 • Categorii

  Examene si Testari

  Comunicate MEN


  © 2024 Invatamant si Educatie | Entries (RSS) and Comments (RSS)

  webhosting itbox