Ultimele noutati din invatamantul romanesc.

edu

itbox Educatie Bacalaureat Teste Nationale Invatamant Preuniversitar Locuri de munca Contactati-ne

Ministrul Cristian Adomniţei a confirmat în funcţie cinci rectori aleşi


Ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei a confirmat prin ordin 5 rectori aleşi în funcţie, în urma desfăşurării alegerilor la instituţiile de învăţământ superior. Rectorii confirmaţi sunt următorii: prof. univ. dr. Andrei Marga (Universitatea Babeş – Bolyai Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Floarea Nicolae (Universitatea Bioterra Bucureşti), prof. univ. dr. Gheorghe Colceag (Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti), prof. univ. dr. ing. Toader Gherasim (Universitatea „George Bacovia” Bacău) şi prof. univ. dr. Viorel Mînzu (Universitatea Dunărea de Jos Galaţi).

Exercitarea mandatului rectorului ales începe de la data emiterii ordinului de ministru prin care acesta a fost confirmat. Până la confirmarea rectorului ales, atribuţiile aferente funcţiei de rector sunt exercitate de rectorul în exerciţiu, dar nu mai târziu de 31 martie 2008. Precizăm faptul că desfăşurarea alegerilor şi validarea internă a structurilor şi funcţiilor de conducere este cuprinsă în intervalul 5 noiembrie 2007 – 15 martie 2008.

Pentru structurile şi funcţiile de conducere pot candida doar cadrele didactice şi cercetătorii, titulari în instituţia de învăţământ superior respectivă. Pentru toate funcţiile de conducere nu pot candida persoanele care au împlinit vârsta legală de pensionare prevăzută în art. 129 alin. 1 din Legea nr.128/1997 privind statutul personalului didactic.

MECT recomandă ca persoanele alese pentru structurile şi funcţiile de conducere să nu depăşească vârsta legală de pensionare, pe parcursul exercitării mandatului. Numărul de mandate succesive pentru funcţiile de rector şi decan pe care le poate exercita o persoană este de două. De asemenea, MECT recomandă ca metodologia proprie de organizare a alegerilor să conţină prevederi referitoare la situaţiile de conflict de interese şi incompatibilităţi.

Perioada în care se exercită mandatul funcţiilor de conducere este egală cu perioada mandatelor structurilor care le-au ales.

Sursa: Edu.ro

Categoria: Comunicate de presa

Etichete:

Articol adaugat pe February 29th, 2008 la ora 10:10 am.
Jocuri ( jocuri flash online ) - Anunturi ( anunturi gratuite ) - Radio ( radio online ) - Articole ( articole ) - Poezii ( poezii si poeme)

Adaugate Recent
 • » Bacalaureat 2008: Peste 1.000 de jandarmi mobilizaţi pe timpul Bacalaureatului
 • » Bacalaureat 2008: Ministerul dă apă rece şi ventilatoare elevilor
 • » Bacalaureat 2008: Studiul istoriei şi al limbii române îi „învaţă“ pe elevi să se ruşineze că sunt români
 • » Bacalaureat 2008: Bacalaureat cu poliţia la uşă
 • » Bacalaureat 2008: Taxă de protocol contra nota de la bacalaureat
 • » Bacalaureat 2008: Mulţi elevi bucureşteni vin cu limuzina să dea BAC-ul la un liceu agricol din Ilfov
 • » Bacalaureat 2008: Supraveghetorii neglijenti la Bacalaureat vor fi sanctionati penal
 • » Bacalaureat 2008: Cristian Adomniţei: "Scopul era să mi-o iau la chestia asta"
 • » Bacalaureat 2008: Adomniţei: "Bacalaureatul merge mai departe!"
 • » Ministrul „Abramburiţei“ inflamează Bacul
 • Categorii

  Examene si Testari

  Comunicate MEN


  © 2023 Invatamant si Educatie | Entries (RSS) and Comments (RSS)

  webhosting itbox